dakloze helpt politie

Dakloze man helpt politie bij uitschakelen terrorist

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Michael Rogers (46) zat rustig op de stoep toen hij zag hoe een man zijn auto in brand stak en daarna met een mes op voorbijgangers begon in te steken. Een man overleefde het niet, twee mensen raakten gewond. Ook agenten die op de man afkwamen, werden bedreigd.

Rogers hielp de agenten door met een winkelwagen op de terrorist in te rijden. De dader werd uiteindelijk door de politie neergeschoten en overleed in het ziekenhuis. Volgens de politie was de aanslagpleger geradicaliseerd en geïnspireerd door terreurorganisatie IS

Trolleyman

De hulppogingen van Rogers werden door omstanders gefilmd en gedeeld op social media. Daar kreeg hij al snel de bijnaam 'Trolleyman'. De directeur van een daklozenorganisatie meldde dat 'Trolleyman' dakloos is en dat door zijn reddingsactie zijn telefoon was vernield. Boven de online inzamelingsactie die daarna voor Rogers werd opgezet stond: 'Niet alle helden dragen capes'.

Inmiddels is er volgens ABC al honderdduizend Australische dollar opgehaald, dat is bijna 64.000 euro. De daklozenorganisatie liet weten dat Rogers hulp krijgt bij het beheren van zijn geld. 

Held

Rogers vertelde Australische media dat hij 'geen held' is en dat hij alleen maar wilde helpen. Een woordvoerder van de politie zei begrip te hebben voor de 'instinctieve' actie van Rogers, maar waarschuwt ook dat omstanders altijd voorzichtig moeten zijn als er politie is: 'Laat agenten hun werk doen.'

Anderen lazen ook: Held (22) redt kleuter van balkon.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren