Daklozen worden helden in Manchester

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Helden, zo worden daklozen Chris Parker en Steve (foto boven) uit Manchester genoemd. De twee mannen waren als één van de eersten aanwezig bij de popzaal waar maandagavond een aanslag plaatsvond na een concert van Ariana Grande. Daar schoten ze te hulp.

Chris vertelde aan een persbureau hoe hij vlakbij popzaal Manchester Arena aan het bedelen was. Terwijl hij mensen uit de uitgang zag komen, hoorde hij een knal, werd alles wit en rokerig en ontstond paniek. ‘Mijn eerste reactie was niet wegrennen, maar teruggaan en helpen’, vertelt de 33-jarige dakloze.

In de arena zegt hij een klein meisje geholpen te hebben. Ze zou haar benen kwijt zijn geraakt tijdens de aanslag. Later zou een 60-jarige vrouw in zijn armen zijn gestorven aan haar verwondingen.

ivone 8 & 9 1495627058

Heftig verhaal

Ook een andere dakloze, Steve, was snel ter plaatse na de aanslag. Aan tv-zender ITV News vertelt hij hoe hij te hulp schoot bij de slachtoffers. Het is een heftig verhaal.

ITV News 1495627082

Steve moest bij sommige slachtoffers spijkers uit hun benen trekken. Bij één meisje zelfs uit haar hoofd. De geïmproviseerde bom die afging na het concert, zou vol hebben gezeten met spijkers, die na de ontploffing alle kanten opschoten.

‘Dat ik dakloos ben, betekent niet dat ik geen hart heb en geen mens ben. Ze hadden hulp nodig en ik hoop dat mensen mij ook zouden helpen als ik die hulp nodig heb’, zegt Steve over zijn actie.

Huur betalen

Die hulp kwam vrijwel direct op gang. Mensen waren vol lof over de acties van Steve en Chris en meteen werden er acties op touw gezet. Sommige mensen wilden een hotelkamer voor de komende week voor de mannen betalen, anderen wilden ze uit eten nemen.

Uiteindelijk werd Steve gevonden door Dave Sullivan Junior, de zoon van de baas van voetbalclub West Ham United. Hij bood de dakloze man aan de komende zes maanden zijn huur te betalen, zodat hij een dak boven zijn hoofd heeft.

Bijzondere twist

Voor Chris (foto onder) kreeg zijn verhaal aan het persbureau helemaal een bijzondere twist. Zijn moeder, die al langere tijd geen contact had met haar zoon, hoorde via dit verhaal dat hij dakloos is. ‘Ik ben zo trots op hem. Ik wil een kans om weer met hem in contact te komen’, zei ze tegen een lokale krant.

En er komt meer hulp voor Chris. Via crowdfunding is al meer dan 28.000 pond (zo’n 32.000 euro) voor de man opgehaald.  

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren