De 7 belabberdste boeven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Twee Britse studenten kwamen niet meer bij van het lachen toen ze deze week een dief ontdekten die al vijf uur ondersteboven met zijn voeten aan een raampje vasthing. Voor ze de stuntelaar bevrijdden, móesten ze even een filmpje maken van het ongemakkelijke scenario. En zo zijn er nog wel meer belabberde boeven.

1. Idiote inbreker
Dit is 'm, de ongelukkige inbreker. Dan De-Niet (20) en Tom Burdett (19), twee studenten aan de universiteit die de dief probeerde te beroven, zagen hem hangen toen ze terugliepen van een feestje. Ze dachten dat het een dronken student was en maakten onderstaand filmpje terwijl de stuntelaar om hulp riep. Toen het om een crimineel bleek te gaan, lieten de twee hem mooi nog even hangen: ze belden de politie, die de man uit z'n benarde positie bevrijdde, maar direct weer vastzette in de cel. 

Nottingham intruder gets stuck climbing through a window

2. Modieuze misdadigers

Makkelijk scoren, dacht een Den Helderse boef: even een raampje intikken van een kledingwinkel en de kassa meenemen. Maar wat als de politie binnen no time voor de deur staat dankzij het loeiende alarm? Dan trek je gewoon wat kleding uit de schappen en doe je net alsof je een paspop bent. Gewoon héél stil staan. Ziet niemand, toch? Ehm, jawel dus. De ijdele inbreker stak nogal af bij de rest van de poppen en werd zonder pardon ingerekend. Benieuwd of-ie strafvermindering kreeg voor z'n creativiteit. 

3. Slappe schurken
Best een karwei, zo'n ruitje ingooien. Terwijl inbreker 1 op wacht staat, doet nummer 2 zijn uiterste best om een baksteen door dat verdraaide venster te krijgen. Maar het raam kaatst de stenen doodleuk terug. Het duurt niet lang voor er eentje tegen de kop van de uitkijk knalt, maar daar merkt de vastberaden werper helemaal niks van. Hij gaat gewoon door. Net zo lang door tot-ie zichzelf bewusteloos gooit...

The Two Stupidest Burglars in the World

4. Poepende plunderaar
Spannend hoor, zo'n inbraak plegen. Bij een Brabantse inbreker sloegen de zenuwen onmiddelijk op z'n darmen. Gelukkig stond-ie snel weer buiten, waar hij eventjes lekker in de bosjes hurkte. Jammer voor hem dat het diensthebbende agentschap een bijzonder scherpe neus had. 'Dit zaakje stinkt,' dacht-ie toen hij een wc-papiertje uit een drol zag steken. De viezigheid werd onderzocht op DNA en de poeper werd gepakt. Shit happens. 

5. Social-media-verslaafde schelm
Stelen is een tijdrovende business. Je moet er niet aan denken wat er allemaal op Facebook gebeurt in de tijd dat je één huis leeghaalt. Een wel erg verslaafde boef kon het niet laten om even zijn Facebook te checken tijdens de diefstal. Op de computer van het slachtoffer. In de haast vergat-ie alleen wel om even uit te loggen... Het slachtoffer hoefde alleen maar even z'n naam door te geven aan de politie en Nicholas Wig zat achter slot en grendel. 

Het is lang niet de enige diefstal die op werd gelost dankzij social media: twee Haarlemse dieven overkwam onlangs ongeveer hetzelfde en een Utrechtse smartphonedief had nooit verwacht dat de filmpjes en foto's die hij met z'n nieuwe aanwinst maakte, terecht zouden komen in de Dropbox van het slachtoffer

The Dumbest Burglar Of All Time

6. Kussende kluizenkraker
Twee Franse juwelendieven overmeesterden samen de eigenaresse van een juwelierszaak. Terwijl de één alle etalages leegroofde, hield de ander de wacht bij de dame. Kennelijk had-ie toch een beetje medelijden met z'n slachtoffer, want bij het afscheid gaf-ie haar een kus op haar wang. Beetje knullig, want da's met de DNA-technologie tegenwoordig zo'n beetje hetzelfde als je paspoort achterlaten... 

7. Botsende boef
Les voor cafébezoekers: laat nooit je smartphone of portemonnee onbewaakt voor je op tafel liggen. Boze boeven hebben 'm in een mum van tijd gestolen.
Les voor boze boeven: denk voor je een smartphone van tafel steelt na over je vluchtroute. Op de straat vóór het café aangereden worden door een auto kan de kans op een geslaagde overval aanzienlijk verlagen. 

Not the smartest criminal in Watch Dogs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren