Barbie

De eerste Barbie met hoofddoek komt eraan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Latten
Charlotte
Latten

Barbies zijn er in heel veel soorten en maten, maar een Barbie met een hoofddoek, die was er nog niet. Vanaf volgend jaar komt daar verandering in. Dan ligt de eerste Barbie met een hijab in de winkels.

De nieuwe Barbie is geïnspireerd op de Amerikaanse schermster Ibtihaj Muhammad (op de foto). Zij was de eerste atlete met een hoofddoek ooit die deel uitmaakte van het Amerikaanse olympisch team. Ook was zij de eerste moslimvrouw die op de Olympische Spelen een medaille wist te winnen.

Trots

Muhammad reageerde heel blij op de pop. Op Twitter zei ze: “Ik ben heel trots dat kleine meisjes overal ter wereld nu met een Barbie kunnen spelen die ervoor kiest en hijab te dragen. Het is een jeugddroom die uitkomt.”

Grenzen

De Barbie is een onderdeel van de Shero-lijn waarvan elke Barbie een kopie is van een bestaande vrouw die een grens heeft verlegd.


 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Moet Barbie een maatje meer?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren