Gus Kentworthy kust zijn vriend op tv

De kus van Gus gaat viral

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Hij won geen medaille, maar toch is Olympiër Gus Kentworthy voor velen een echte winnaar. De slopestyle-skiër kuste zijn vriend en, geloof het of niet, dat is de eerste 'Olympische homokus' ooit.

Vlak voor hij naar Pyonchang afreisde kwam de 26-jarige Kentworthy uit de kast. Daarmee is hij een van de weinige openlijk homoseksuele sporters op de Olympische Winterspelen. En hij zorgde onbewust ook meteen voor een primeur.

Finale

De Olympiër kwam zondag in actie tijdens de finale slopestyle (skiën met hindernissen). Zijn vriend wilde hem nog even succes wensen en gaf hem een kus. Niks bijzonders natuurlijk, maar het was wél de eerste keer dat er tijdens de Olympische Spelen een camera op was gericht.

Gus Kenworthy 1519034211

Kentworthy had zelf helemaal niet door dat het moment gefilmd werd, maar is er ontzettend blij mee. Zéker voor jonge homoseksuelen die tv keken.

Op sportgebied boekte de Olympiër minder succes: hij werd laatste.

Statement

Al bij het begin van de spelen liet Kentworthy van zich horen, samen met de Amerikaanse kunstschaatser Adam Rippon. Onder de hashtag #TeamUSGay lieten ze weten trots te zijn dat ze als homoseksuele sporters namens de Verenigde Staten mochten uitkomen. Het was als statement bedoeld naar de aanwezige vice-president Mike Pence, die homoseksualiteit als 'zonde' beschouwt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Olympisch kampioen Bloemen is Nederlands én Canadees.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren