In beeld

De mooiste foto's van 2014

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Afgelopen zondag werd de Zilveren Camera uitgereikt aan Pierre Crom, de maker van de mooiste krantenfoto van 2014. In de 7Days van vandaag lees je een interview met de grote winnaar. Maar een selectie uit de prachtige foto's van de andere genomineerden konden we je niet onthouden.

Dit schilderij-achtige plaatje van de kermis in Roermond won de derde prijs in de categorie Cultuur&Entertainment. John Peters maakte de foto. 


Mladen Pikulic werd tweede in de categorie Portret met dit karakteristieke beeld van de bekende chef-kok Herman den Blijker.  


Shody Careman legde de laatste avond van haar zieke schoonmoeder vast en won de eerste prijs in de categorie Binnenland Documentair. 


Een sporter moet je precies op het goede moment vangen met je camera. Daar is Peter Ras heel goed in. Hij won twee keer de eerste prijs in de categorie sport, onder meer met dit schot van Robin van Persie. 


Cris Toala Olivares maakte deze sprookjesachtige foto van een schommelende jongen bij een vulkaan en won daarmee de derde prijs in de categorie Natuur&Milieu. 


De serie van natuurfotograaf Theo Bosboom won de eerste prijs in de categorie Natuur&Milieu. Dit is één van de foto's uit die serie. 


Honderd verjaardagen van mensen met honderd verschillende leeftijden. Ilvy Njiokiktjien won vorig jaar de hoofdprijs. Dit jaar werd ze eerste in de categorie Cultuur & Entertainment met haar serie Nederland in 100 verjaardagen. Dit is prinses Sofie, ze wordt zeven jaar. 


Ook van Ilvy: Petra Offerbeek-Van Buuren viert haar verjaardag op het werk.


En nog een Ilvy: Adriaan Oudemans krijgt voor z'n 21e verjaardag een striptease. 

In de categorie Vernieuwende Fotojournalistiek wonnen Eefje Blankevoort en Anoek Steketee met een radiosoap. Die kun je hier bekijken. 

In de 7Days van deze week lees je een interview met winnaar Pierre Crom. Geen abonnement? Bekijk hier waar je de krant in de winkel kunt kopen, of download 'm via de app van MagZine

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren