De populairste studies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janna
Toepoel

Nooit eerder werd er aan Nederlandse universiteiten zoveel gestudeerd. Maar niet alle opleidingen doen het goed...

Rechten, psychologie, geneeskunde. Dat is de top 3 van populairste studies onder eerstejaars, blijkt uit cijfers van universiteitenvereniging VSNU. Samen kregen ze 9293 nieuwe aanmeldingen: bijna een kwart van de totale studenteninstroom. 

Het minst populair
Er zijn ook minder geliefde studies. Zo meldden zich dit jaar slechts vier eerstejaars voor de opleiding Talen en Culturen van Afrika. Friese Taal en Cultuur schraapte net vijf studenten bij elkaar. Ook Keltische Talen, Hebreeuws en Armeense Talen wisten ieder nog geen tien nieuwe leerlingen in de collegebanken te krijgen.

Ondanks deze uitstervende opleidingen telt Nederland dit jaar 253.382 inschrijvingen: een recordaantal. Dat komt onder andere omdat er steeds meer internationale studenten een opleiding in Nederland gaan volgen.

Veel Duiters
Zo zal je best wat Duits horen spreken in de collegezalen: 3103 Duitsers schreven zich dit jaar in bij een Nederlandse universiteit. De meeste internationale studenten komen daarmee uit Duitsland. Ook veel Chinezen (1072), Italianen (690), Grieken (679) en Britten (619) reizen naar Nederland om door te leren. Deze buitenlandse instromers kiezen vaak voor economie, maar ook zij wagen zich meestal niet aan Hebreeuws en Ruslandkunde. Net als de Nederlandse studenten...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren