Foto: ANP

De tweede klimaatmars voor jongeren in beeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Veel jonge klimaatliefhebbers trotseren donderdagmiddag de regen en zijn in Amsterdam om mee te lopen met de tweede klimaatmars. Met een muts op het hoofd en een protestbord in de hand lopen zij dwars door de stad. De opkomst is lager dan tijdens de eerste mars: er lopen zo'n 1.500 scholieren mee. 

De tocht is georganiseerd door Youth For Climate NL en begon om 13.00 uur op de Dam en zal om ongeveer 16.00 uur eindigen op het Museumplein. De scholieren roepen massaal 'CO2, weg ermee!' en zwaaien met borden met teksten als 'Stop met masturberen, red de ijsberen', en 'Cool kids saving hot planet'. Als de klimaatstakers uitgelopen zijn staat De Jeugd van Tegenwoordig ze op te wachten op het Museumplein, om een optreden te geven.

Niet tevreden

Het is de tweede keer dat de organsatie veel jongeren bij elkaar weten te brengen om te demonstreren. Op 7 februari kwamen 15.000 scholieren naar Den Haag om daar mee te lopen met de mars. De organisatie mocht daarna al praten met premier Rutte en klimaatminister Wiebes, maar is nog steeds niet tevreden met de klimaatplannen.

Kon je niet meelopen? Met deze beelden ben je er toch een beetje bij.

klimaatmars 14 maart

Foto: ANP

Foto: ANP

Eefje Oomen 1552568097


Eefje Oomen 1552568117


Anderen lazen ook: Schreeuwen, dansen en zingen voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren