Muziek - optreden - Pixabay

De vijf leukste gratis festivals van deze zomer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De zomervakantie is in aantocht, maar wat moet je met al die tijd? Festivals bezoeken natuurlijk! Maar naar welke? We zetten de vijf leukste gratis festivals voor je op een rijtje.

Appelpop

De eerste in het rijtje is ook meteen het bekendste en grootste gratis festival van Nederland: Appelpop. Jaarlijks komen de grootste artiesten van Nederland en omstreken naar het Gelderse stadje Tiel. Dit jaar vindt Appelpop plaats op 13 en 14 september. Op het programma staan Kraantje Pappie, metalband Within Temptation, Ilse DeLange, Nielson, Rowwen Hèze en rockband De Staat.

Meer informatie vind je hier.

Kraantje Pappie - Lil Craney (prod. Ramiks)

Zomerparkfeest

Ook in Venlo vindt ieder jaar een groot gratis festival plaats. Het Zomerparkfeest trekt iedere editie zo’n tachtigduizend festivalgangers naar de Limburgse stad. Dit jaar wordt het vierdaagse festival gevierd op 8 tot en met 11 augustus. Onder andere Ronnie Flex, Amerikaanse blues rockband Vintage Trouble, Nielson, Davina Michelle, Josylvio en Famke Louise komen optreden.

Meer informatie vind je hier.

Vintage Trouble - Blues Hand Me Down (Official Video) Single Version

Valkhoff Festival

Een van de grootste evenementen van het jaar is de Nijmeegse Vierdaagse. Tijdens deze week wordt er niet alleen ver gewandeld, maar ook gefeest. Van 13 tot en met 19 juli staat het Valkhoff Festival op het programma. Het festival heeft een erg gevarieerde line-up met vooral ook veel kleine artiesten. Lekker ontdekken dus! Je kunt in die week onder andere rappers Snelle en Ares, elektronisch duo Amy Root, R&B-zangeres RIMON en rockband Fontaines D.C. op het podium vinden.

Meer informatie vind je hier.

RIMON - Dust | A COLORS SHOW (prod. Samuel Kareem)

Dancetour

Voor wie van een dik feest houdt, is Dancetour misschien wel het ideale festival. Dancetour wordt heel het jaar door in verschillende steden gehouden. Deze zomer staan nog edities in Goes (28 juli), Tilburg (18 augustus) en Doetinchem (29 augustus) op het programma. In Goes kun je dansen op muziek van onder andere Tony Junior, STUK en Josylvio. In Tilburg draaien Bizzey, LNY TNZ en Tony Junior de beats. De zomer afsluiten doe je in Doetinchem met Freddy Moreira, Outsiders en STUK. Ben je jonger dan zestien jaar? Dan moet je wel iemand van minimaal 21 jaar meenemen.

Meer informatie vind je hier.

Bizzey - DRUP ft. Kraantje Pappie, Jonna Fraser & Ramiks

Bruis Maastricht

Het laatste festival is de minst grote uit dit rijtje: BRUIS Maastricht. In de provinciehoofdstad van Limburg komen aan het eind van de zomer tienduizenden muziekliefhebbers samen. Dit jaar staat dat feestje gepland van 30 augustus tot en met 1 september. Wie er optreden? Vooral alternatieve artiesten, waaronder Indian Askin, Strand of Oaks, SONS en Spinvis.

Meer informatie vind je hier.

Indian Askin - I Know How To Party (Official Video)

Anderen lazen ook: De 7 leugens van de zomervakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren