ANP

Definitief 28 jaar cel en tbs in zaak-Anne Faber

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Michael P., de moordenaar van Anne Faber, krijgt geen strafvermindering. Dat betekent dat hij 28 jaar de cel in moet. Het Gerechtshof in Arnhem deed deze uitspraak nadat P. in hoger beroep was gegaan.

De uitspraak is niets nieuws voor P. Hij werd eerder ook al veroordeeld tot 28 jaar cel en verplichte tbs-behandeling. Tegen deze eis ging P. in hoger beroep omdat hij vond dat rechters partijdig waren en zijn arrestatie niet goed was verlopen. De rechter gaf hem in dat laatste gelijk, maar zei dat dit niets veranderde aan het proces. Ook stelde het hof, net als de rechtbank eerder, dat P. een schadevergoeding moet betalen aan de nabestaanden van Anne.

Kil

De rechter vindt dat P. ‘kil en berekend’ gehandeld heeft en zegt dat de moord een ‘enorme impact heeft gehad op de nabestaanden’. Hij zou zich daarnaast vooral bezighouden met zichzelf en zich niet druk maken om de gevoelens van anderen. Tijdens het hoger beroep zei P. dat het hem ‘oprecht speet’ wat er was gebeurd. 

Wat is in 'hoger beroep' gaan?

Als mensen het niet eens zijn met de uitspraak van de rechtbank kunnen ze in hoger beroep gaan. Dat betekent dat hun zaak opnieuw wordt behandeld, maar dan door een andere of hogere instantie. Dit gerecht gaat de hele zaak dan opnieuw bekijken. Meestal hoopt de veroordeelde dan een betere uitspraak te krijgen, bijvoorbeeld strafvermindering. Het kan ook zijn dat de partij in hoger beroep juist een zwaardere straf krijgt. 

Anderen lazen ook: Fouten in behandeling moordenaar Anne Faber.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren