world solar challenge

Delft wint World Solar Challenge voor zevende keer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

Het studententeam uit Delft heeft de World Solar Challenge in Australië gewonnen. Ze wonnen dit wereldkampioenschap voor auto’s op zonne-energie voor de zevende keer.

Superblij waren ze, de leden van het Nuon Solar Team uit Delft. Omdat ze zo vaak wonnen, was de druk om weer als eerste te finishen enorm. Bij de eindstreep sprongen ze in de fontein om het te vieren. Net als de zes keer ervoor. Op onder andere Twitter krijgen ze vele felicitaties!

André Kuipers 1507802560

NEMO Science Museum 1507802585

Ministerie van OCW 1507802657

Australië

De race is 3.000 kilometer lang. Hij gaat van Darwin tot Adelaide helemaal aan de andere kant Australië. Het team uit Delft deed er vijf dagen over.

Voorsprong

Dankzij een eigen satellietwagen konden de Delftse studenten het weer goed checken. Dat is voor een auto op zonne-energie natuurlijk heel belangrijk. Op de derde dag was het bewolkt. Het team kon als enige zien waar de zon door de wolken kwam. Daarmee kregen ze een grote voorsprong. Er zijn nog twee Nederlandse teams in de race. De universiteit Twente hoopt op een plek bij de eerste drie. Het team uit Eindhoven doet mee met de race voor gezinsauto’s op zonne-energie. Ook met hen gaat het heel goed!

Dit artikel werd geschreven door Katrien Hoekstra.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Solar Team Twente rijdt door de McDrive.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren