Alexander Pechtold (links) en Rob Jetten
Politiek

Dit is de nieuwe leider van D66

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Alexander Pechtold liet zaterdag weten dat hij stopt als leider van D66. De politicus die sinds 2006 leiding geeft aan de partij vindt het tijd voor een nieuwe frisse generatie. En zijn opvolger is…

Rob Jetten! Pechtold overhandigde vandaag officieel de voorzittershamer aan zijn opvolger. De D66-politicus staat ineens in de spotlights en is erg blij met zijn nieuwe baan. ‘Een grote verantwoordelijkheid, en een nog grotere eer’, liet Jetten na de overdracht aan journalisten weten. Hij is pas 31 jaar en daarmee de jongste leider van alle partijen in de Tweede Kamer. Jesse Klaver (32) van GroenLinks was voor hem de jongste.

Nadenken

Alexander Pechtold is heel blij met zijn opvolger. Hij noemde Jetten tegenover journalisten een 'groot talent die moeilijke taken makkelijk aan kan'. Wat Pechtold nu gaat doen? Even uitrusten en nadenken over wat hij nu wil. En meer tijd doorbrengen met zijn kinderen, vertelde hij aan RTL Nieuws.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 dingen die je nog niet wist over Alexander Pechtold.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden