Dit schreef kleine Wilders (10) in de schoolkrant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Geert Wilders was op zijn tiende al druk met politiek bezig, zo blijkt uit zijn oude schoolkrant. De grootste zorgen van kleine Geert: het milieu en gevaren in het verkeer. Ook over kinderen die ‘door de tuin rennen’, wond hij zich enorm op. Het maandblad Vrij Nederland duikelde de oude schoolkranten op.

Het blad wist allerlei oude archieffoto's van de PVV-leider op te sporen en vond schoolkranten met daarin politieke pamfletten van hem. Daarin wond hij zich enorm op over de oliecrisis die op dat moment aan de gang was. Door gedoe in het Midden-Oosten dreigde er destijds een tekort aan olie. Benzine ging op de bon en er werd een ‘autoloze zondag’ ingevoerd. Dit schreef Wilders erover:

 

Toen Geert Wilders’ klas (klas 5, die nu groep 7 zou zijn) ingedeeld was in politieke partijen, behoorde Wilders tot de G.P.: de 'Gelijknamige Partij'. Die partij maakte zich hard voor verkeersveiligheid, na een vervelend incident waarbij een kind en een fietser op de speelplaats tegen elkaar op waren gebotst.

In het artikel dat deze week in Vrij Nederland staat, vertelt een jeugdvriend van Wilders dat Geert op de middelbare school een enorme alto was. ‘Hij had een verward kapsel, droeg altijd een leren broek en een leren jas met zo'n schuine rits.’

Een andere jeugdvriendje vertelt anoniem ‘dat hij een ‘rotzak’ was die altijd vals speelde met voetbal en bordspelletjes’.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren