anp

Dit is wat we weten over de aanslag in Utrecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In Utrecht zijn vanmorgen meerdere slachtoffers gevallen toen een man begon te schieten in een tram. De verdachte van de schietpartij werd vanavond gearresteerd.

Rond 10:45 uur werden meerdere schoten gelost in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. De gemeente Utrecht heeft laten weten dat bij de schietpartij minstens drie doden zijn gevallen. Daarnaast zijn vijf slachtoffers gewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Maatregelen

In de provincie Utrecht werd het dreigingsniveau vandaag verhoogd. De gemeente Utrecht en de politie adviseerden iedereen in Utrecht om binnen te bijven. Ook op andere plekken werden uit voorzorg extra maatregelen genomen. Zo was er in Rotterdam meer politie op straat, ook stations en moskeeën werden bewaakt. Kinderen in Utrecht moesten voor hun veiligheid tot het einde van de middag op school blijven.

Gemeente Utrecht 1552913956

Persconferentie

‘Ons land is op dit moment opgeschrikt door een aanslag in Utrecht’, zei premier Rutte tijdens een speciale persconferentie vanmiddag. ‘Een daad van terreur is een aanval op onze open en tolerante samenleving.’ De premier zei tot slot dat er alles op alles wordt gezet om de dader of daders te vinden.

De politie heeft de verdachte (37) van de schietpartij aan het begin van de avond in Utrecht aangehouden. Wat zijn motief was wordt nu onderzocht.

Ben je geschrokken van dit nieuws? Hier lees je wat je kunt doen. Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren