Fidget Spinner

Dit wist je nog niet over de fidget spinner

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Opeens zie je ze overal: fidget spinners. De kleine, platte speeltjes draaien na één zwiep eindeloos rondjes om hun eigen as. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan?

Niet nieuw

De fidget spinners duiken nu opeens overal op, maar zijn alles behalve nieuw. De Amerikaanse Catherine Hettinger bedacht het speeltje twintig jaar geleden voor haar dochter. Ze had er een patent op, waardoor niemand het mocht namaken. Maar dat stopte in 2005. Nu mag iedereen de uitvinding maken en wordt Hettinger er geen cent rijker van.

Ongelukken

Hoe harder de spinner draait, hoe langer hij blijft tollen. Veel jongeren halen er trucs mee uit, maar dat gaat niet altijd goed. Een jongen uit Australië gooide het speelgoed omhoog en kreeg het in zijn oog en een meisje uit Amerika brak een tand.

FIDGET SPINNER TRICKS PROBEREN!

Verbod?

Sommige mensen zeggen dat ze rustiger worden als ze een fidget spinner in hun hand hebben. Ze zouden zich er beter door kunnen concentreren. Maar anderen worden juist helemaal gek van het geluid dat de speeltjes maken. Veel scholen in de Verenigde Staten en Engeland hebben de frutsels daarom verboden in de klas.

Zelf maken

Een fidget spinner kost zo’n 6 tot 8 euro per stuk. Maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken. Bijvoorbeeld met de dopjes van vier waterflesjes:

DIY Fidget Spinner WITHOUT BEARINGS! Using common household items!

Zijn fidget spinners op jouw school verboden? Dan heeft Damon nog wel een tip hoe je er stiekem mee speelt in de les:

SCHOOL HACKS||DIY ERASER SPINNER!!!


Foto boven: Flickr cc/Shalu Sharma

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren