knoflook

Dit zijn de 7 meest rare fobieën ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Bang zijn voor plakkende pindakaas tegen je gehemelte of voor je eigen spiegelbeeld. Het klinkt raar, maar ook deze fobieën bestaan echt. Dit is zijn de 10 raarste fobieën:

1. Hippopotomonstrosesquippedaliofobie 

Het is een heel lang woord en dat is precies waarvoor mensen met deze fobie bang zijn. En dat terwijl het woord zelf 35 letters telt!

word

2. Alliumfobie

Mensen die last hebben van Alliumfobie lijken wel vampieren: ze zijn bang voor knoflook.

knoflook

3. Paraskavedekatriaphobia

Niemand is gek op vrijdag de 13e, maar mensen met Paraskavedekatriaphobia blijven liever binnen. Ze hebben namelijk een fobie voor die dag. 

kalender

4. Consecotaleofobie

Eten met stokjes, sommige mensen kunnen het heel goed en anderen bakken er niks van. Maar mensen met Consecotaleofobie zijn zelfs bang voor eetstokjes.

stokjes

5. Spectrophobia

Jezelf aankijken in de spiegel is soms best gek. Maar voor mensen met Spectrophobia is het zelfs een nachtmerrie! Ze zijn doodsbang voor hun eigen spiegelbeeld.

mirror

6. Chronomentrofobie

Vraag nooit aan iemand met Chronomentrofobie hoe laat het is. Mensen met deze fobie zijn namelijk bang voor klokken. 

klok

7. Arachibutyrofobie

Mensen met deze fobie hebben een angst voor pindakaas dat aan hun gehemelte blijft plakken. Een broodje pindakaas zit er dus niet in!

pinda

Anderen lazen ook: De 7 gekste gebouwen die je wilt zien op vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren