Unsplash

Dit zochten jullie in 2019 het meest op Google

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Heb je een prangende vraag? Vraag het je beste vriend Google! Ook dit jaar googelden Nederlanders weer heel wat af. Dit werd in 2019 het meest ingetikt:

1. Voetbalclub Ajax

Dit jaar zochten we massaal het meeste naar het woord ‘Ajax’. Op nummer 2 staat het WK Vrouwenvoetbal, gevolgd door de het nieuws over de Notre Dame. Ook naar peuter Julen, die in een put viel, werd veel gezocht. 

2. Douze points!

Dat Nederland afgelopen jaar het songfestival won was groot nieuws. En dat is ook in de Google trends te zien. Er werd dit jaar massaal gezocht op ‘Duncan Laurence’ en zijn lied Arcade. De zanger is daarmee de meest gezochte Nederlander én artiest van 2019. Arcade is de meest gezochte songtekst.

3. Wijnen, wijnen, wijnen

Het meest gezochte televisieprogramma is natuurlijk Chateau Meiland. De serie waarin de familie Meiland een bed & breakfast in Frankrijk begint was enorm populair. Ook Ex on the Beach, Heel Holland Bakt en Het Spaanse Dorp: Polopos werden veel gezocht.

4. 'Wat betekent huts a niffauw?' 

Veel jongeren weten inmiddels ongetwijfeld wat 'huts' betekent. Maar als jij het ook eerst even hebt opgezocht, ben je niet de eerste. De tekst van het rapliedje werd in 2019 vaak opgezocht op google. Ook werd de betekenis van de straatterm ‘wollah’ veel ingetikt.

5. 'Wat is een podcast?' 

Dat is iets wat veel mensen zich in 2019 afvroegen. De vraag was na ‘wat is een isogram’ de meest populaire vraag. Ook vroegen veel mensen zich af wat ‘Pinksteren’, ‘Stikstof’ en de ‘League of Nations’ zijn. Weet jij het? 

Anderen lazen ook: 7 tips om slimmer te googlen

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren