Dave Roelvink KIPPA

DJ Dave Roelvink mag niet draaien op schoolfeest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

Dave Roelvink zou op een groot schoolfeest van het Montessori College in Arnhem komen draaien. Ja, doei!, dachten veertig ouders daar toen. Niet op de school van mijn kind. Ze dienden een klacht in bij de schoolleiding en die zegde het optreden af.

'Ouders vroegen ons hoe we het in ons hoofd haalden zo'n persoon binnen te halen', vertelt directeur Berni Drop aan De Gelderlander. 'Maar toen we hem boekten, hadden we geen idee wat er aan de hand was. Een beetje naïef.'

Rechtszaak

Want er is nogal wat met Dave aan de hand. Tegen de dj loopt een rechtszaak vanwege juwelendiefstal en het maken en verspreiden van een seksfilmpje zonder dat het meisje dat erop te zien is ervan wist. Het OM eist 240 uur werkstraf en een schadevergoeding van 23.000 euro.

De wijsheden van Dave - DE ROELVINKJES

Negatief in het nieuws 

Artiestenbureau Jan Vis, bij wie Dave was geboekt, snapt de ophef maar baalt er wel van dat de dj nu weer zo negatief in het nieuws is. 'Over de acht succesvolle optredens die hij afgelopen weekeinde heeft gegeven, hoor je niets. Daarvan waren er ook een aantal op jeugdfeesten.'

Ook de leerlingen van de school balen. 'Ik zou alleen naar het feest gaan omdat hij er was', vertelde een van hen in De Gelderlander. 

Mystery Guest

In samenspraak met het artiestenbureau is voor het feest een vervanger geregeld. Ruud Feltkamp komt nu draaien. Mocht Dave worden vrijgesproken worden dan mag de dj later komen draaien in Arnhem.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren