Dj Hardwell

DJ Hardwell wil kinderen in India helpen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

100.000 kinderen en jongeren uit sloppenwijken in India moeten beter onderwijs krijgen. Dat vindt dj Hardwell. Maar daar is wel geld voor nodig. Om dat op te halen organiseert hij van 1 tot en met 3 december een groot festival in Mumbai, de grootste stad van India. 

In India gaan 84 miljoen kinderen en jongeren niet naar school omdat er geen geld voor is. Dat is meer dan alle inwoners van Duitsland. ‘Een paar jaar geleden was ik in India voor een show. We reden door de regen en ik zag kinderen schuilen onder een billboard. Op dat billboard stond ikzelf met een aankondiging van mijn show. Dit contrast was zo groot dat ik besloot om iets te doen’, vertelt hij aan BN de Stem.  

Dj-vrienden

Het festival is gratis. Je moet er wel even voor naar Mumbai vliegen. De opbrengst van de drankjes gaat naar de organisatie Magic Bus. Zij helpen kinderen in Mumbai. Dj Hardwell neemt een aantal dj-vrienden mee. Verder kun je er sporten en treden Bollywood-acteurs live op. Het feest van Hardwell gaat World’s Biggest Guestlist Festival heten. Mensen die er naartoe willen kunnen zich online aanmelden op een gastenlijst

Extra groot festival

‘De jongeren verdienen een betere toekomst’, zegt Hardwell. En dit is niet de eerste keer dat hij zich daarvoor inzet. In 2015 deed hij hetzelfde. ‘Dat voelde als een begin. We kunnen nog meer doen voor de kinderen. Daarom gaan we terug en maken we er een extra groot festival van.’

In dit filmpje vertelt dj Hardwell over het festival.

United We Are by Hardwell | 3 Dec 2017 | Mumbai, India | World's Biggest Guestlist Festival

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren