ANP

Docent ontslagen door achterlaten klas na tramaanslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

‘Iedereen moet binnenblijven’, dat was de instructie begin maart na de tramaanslag in Utrecht. Een leraar die zich hier niet aan hield en zijn klas alleen liet is ontslagen. En dat is terecht, zegt de rechter.

De docent van de mbo-school in Utrecht kreeg eerder al zijn ontslag te horen, maar was het hier niet mee eens. Hij stapte naar de rechter, maar die gaf gisteren de school gelijk. De politie hield na de tramaanslag rekening met een terroristisch midsdrijf met meerdere daders. De docent kreeg daarom kort na de schietpartij de instructie om tot minimaal 18:00 uur met zijn leerlingen in de klas te blijven. Maar in plaats daarvan bracht hij de leerlingen naar de aula en ging hij naar huis.

Onzin

‘U liet de studenten weten dat u de instructie onzin vond. Niet alleen heeft u de studenten door te vertrekken niet de veiligheid geboden die u aan hen had kunnen en moeten bieden, ook hebt u willens en wetens het risico genomen dat de studenten eveneens het schoolgebouw zouden hebben verlaten met alle gevolgen van dien’, schreef de school in een boze brief naar de docent.

'Niet duidelijk'

De docent zegt dat de instructie volgens hem niet duidelijk was. Maar de schooldirectie zegt dat dit flauwekul is en de docent beter had moeten weten. Daar was de rechter het mee eens: de docent is altijd verantwoordelijk voor zijn klas. Door naar huis te gaan heeft hij de veiligheid van de leerlingen geschonden, zegt de rechter. Het ontslag vond hij dus volledig terecht.

Anderen lazen ook: Dit is wat we weten over de aanslag in Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren