Brownie

Docent ontslagen om knipbeurt leerling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Het is chaos op een privéschool in Australië. Een docent zette de schaar in het haar van een leerling, zodat hij netjes op de klassenfoto zou komen. De directeur was niet blij en ontsloeg de leraar. 

Brown, door de leerlingen ook wel 'Brownie' genoemd, werkte al dertig jaar op de school. Hij gaf de leerlingen wel vaker een knipbeurt, zij hadden daar geen problemen mee. Wat de directeur betreft hield Brown zich met zijn knipactie niet aan de regels. 

Protest

Uit protest tegen Browns ontslag gingen de scholieren afgelopen week in hun dagelijkse kloffie naar school in plaats van in hun schooluniform. Met het hemd uit de broek en met bruine banden om hun arm, eisten de leerlingen de terugkeer van hun geliefde 'Brownie'. 'Zolang Brownie niet terug is, laten wij ons door niemand vertellen wat we aan moeten', zei een vertegenwoordiger van de studenten. Hun online petitie Bring Brownie Back kreeg binnen vier uur meer dan duizend handtekeningen.

Onacceptabel

Veel ouders en leerlingen willen nu dat de directeur opstapt. Op een bijeenkomst stemden meer dan 1.000 mensen voor zijn ontslag, maar 28 aanwezigen stemden tegen. De schoolleiding is het met de  beslissing van de directeur eens. Volgens het bestuur is een docent die de kapper uithangt ‘onacceptabel’. 

Anderen lazen ook: Leraar ontslagen na examenfraude.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten