aanslag Straatsburg

Dodelijke aanslag bij kerstmarkt Straatsburg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Bij een schietpartij in het Franse Straatsburg vond dinsdagavond een aanslag plaats. Het schietincident was in de buurt van een kerstmarkt in het centrum, waarbij meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden vielen. De schutter is nog op de vlucht. Drie vragen over deze aanslag.

1. Wat is het gebeurd?

Een 29-jarige man heeft dinsdagavond meerdere mensen neergeschoten in de Franse stad Straatsburg, vlakbij een kerstmarkt in het centrum. De schutter zou een automatisch wapen hebben gebruikt waardoor er drie doden en twaalf gewonden zijn gevallen.

2. Is er een verdachte?

Ja die is er. De politie weet ook wie de 29-jarige schutter is. Hij is bij hen bekend vanwege criminele activiteiten en op dit moment is hij voortvluchtig. De schutter heeft kort na de schietpartij een taxi gestolen en is daarmee is gevlucht, dat meldt de Franse nieuwssite Franceinfo.fr.

3. Wat gaat er nu gebeuren?

Op dit moment wordt er met 350 agenten gezocht naar de dader. Een groot deel van Straatsburg bleef vannacht afgesloten, pas 's nachts mochten mensen - die in het gebied van de schietpartij aanwezig waren - het centrum van Straatsburg verlaten. Omdat de schutter nog in het gebied aanwezig zou zijn, gebeurde dat via een streng gecontroleerde route.

Frankrijk heeft laten weten dat de grenscontroles verscherpt worden en dat kerstmarkten de komende tijd extra beveiligd worden.

Anderen lazen ook: Wel of niet met school naar de kerstmarkt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren