Pexels

Doelpunt Dirk (16) meer dan miljoen keer bekeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het ene moment sta je te voetballen in het Gelderse Lochem. Het andere moment gaat een filmpje van jouw voetbalkunsten viral. Het overkwam de Haaksbergse Dirk Lammers (16). Zijn doelpunt werd dit weekend via Instagram meer dan een miljoen(!) keer bekeken.

De speler van Bon Boys JO19-02 scoorde zaterdag tijdens een wedstrijd tegen voetbalclub SP Lochem in de 75e minuut. Instagram-account 433 bemachtigde een filmpje van de goal en zette het online. Met 23,5 miljoen volgers ging de video razendsnel: binnen vijf uur was-ie al meer dan 900.000 keer bekeken. 

Hier zie je Dirk in actie:

Olivier Grihoud

In het bijschrift vergelijkt 433 het doelpunt met een goal die profvoetballer Olivier Giroud ooit maakte namens voetbalclub Arsenal. Niet zomaar eentje dus! ‘Ik kwam eigenlijk iets te vroeg ingelopen', zegt Dirk tegen Hart van Nederland over zijn doelpunt. ‘En toen was er maar één manier om het nog te doen.’ Dirk had geluk dat er precies iemand met een telefoon klaar stond om de treffer te filmen.

Anderen lazen ook: Wat verdienen deze steenrijke sporttalenten?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren