Time

Donald Trump uitgeroepen tot Persoon van het Jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Donald J. Trump. Dat is de degene die volgens het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Time het meest zijn stempel heeft gedrukt op het afgelopen jaar. De ultrarijke zakenman en toekomstig president van de Verenigde Staten is verkozen tot Person of the Year 2016.

'Donald Trump is zijn hele leven al weggezet door intellectuelen als een ordinaire oppervlakkige flapuit. Maar wat de critici nooit zagen was dat hun kritiek Trump sterk maakte', schrijft Time. Volgens het tijdschrift maakte Trump gebruik van het commentaar om de voorpagina's van de roddelbladen te halen zodat hij contact kreeg met de 'gewone man'. De manier waarop hij campagne voerde was nooit eerder vertoond. Bijna niemand had verwacht dat hij ook echt zou winnen. Maar hij won.

Biljoenen levens

Trump heeft het volgens Time aan miljoenen Amerikaanse stemmers te danken dat hij binnenkort de baas wordt van de Verenigde Staten. En van het machtigste leger ter wereld. 'Hij zal de macht hebben om de levens van biljoenen mensen te veranderen', aldus Time

Time

Facebook

Het invloedrijke tijdschrift heeft een heel nummer aan Trump gewijd. Bij zijn foto op de voorpagina staat de tekst: President of the Divided States of America. Andere genomineerden dit jaar waren onder anderen Facebook-topman Mark Zuckerberg, Amerikaans presidentskandidaat Hillary Clinton, zangeres Beyoncé, de Russische president Poetin, de Turkse president Erdogan en WikiLeaks-oprichter Julian Assange.

De Indiase premier Narendra Modi werd deze week door de lezers van Time in hun online poll verkozen tot Person of the Year. Is er toch nog iemand die iets gewonnen heeft van Trump. 

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren