Door deze app moét je wel op je ouders reageren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Zit je te gamen of ben je met vrienden of vriendinnen aan het hangen, appt je vader of moeder. 'Waar ben je?' of 'Hoe laat ben je thuis?' Zo'n appje heb je vast wel eens genegeerd of 'niet' ontvangen.

Maar met de app die een Britse vader voor zijn zoon maakte, ontkom je niet meer aan reageren. Nick Herbert (foto onder, links) ontwikkelde de app ReplyASAP, nadat zijn zoon Ben (13, rechts) constant berichtjes niet beantwoorde. 'Omdat Ben vorig jaar naar de middelbare school ging, kreeg hij een mobiele telefoon. Zo kon ik hem makkelijker bereiken', vertelt Nick. 

Minder interessant

Tenminste dat dacht hij. Ben vond de appjes van zijn vader een stuk minder interessant. Als hij aan het gamen was, zijn telefoon op stil had na school of druk was met filmpjes of Snapchat op zijn telefoon, schoot reageren op zijn vader er nog wel eens bij in. 'Uit die frustratie kwam het idee voor de app', legt Nick uit.

Geluidje

Hij zocht contact met een appbouwer ('ik ben zelf niet technisch') en ontwikkelde ReplyASAP. Met die app kan Nick een berichtje sturen naar Ben, die het scherm overneemt. 'De telefoon gaat op niet op slot of wordt niet bevroren, maar het vult het scherm op. Dus als Ben aan het gamen is, kan hij er niet omheen. Hij kan kiezen om later te reageren of om het weg te drukken.' Maar als Ben dat laatste doet, krijgt Nick wel een berichtje. En 'telefoon stond op stil' is geen excuus meer, de app maakt zelfs dan een constant geluidje tot de ontvanger reageert. 

Ben (13) is, verrassend genoeg, enthousiast over de app: 'Als ik een berichtje via de app krijg, weet ik dat het serieus is. Ik vond het eigenlijk meteen wel een goed idee.'

Twee kanten

En een groot voordeel: het werkt twee kanten op. 'Ik kan mijn vader dus ook eenzelfde berichtje sturen. Dat geeft me wel een veiliger gevoel, omdat ik hem zo altijd met iets belangrijks kan bereiken', vertelt Ben. Op dit moment bestaat de app alleen voor Android, maar in de toekomst moet hij ook voor iPhones werken. Dan kan geen enkel kind de berichtjes van pa en ma nog links laten liggen...

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens 'Yo tjappie, alles chill?' of Kijkt de overheid mee met je appjes en mailtjes?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren