Dramatisch ongeluk na schooluitje: twee doden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
van Sadelhoff

Op een spoorwegovergang in Harlingen heeft zich een drama afgespeeld. Bij een botsing tussen een auto en een trein zijn twee doden gevallen: een volwassene en een kind. Ze kwamen net van een schooluitje terug. 

De auto werd op een spoorwegovergang zo'n 250 meter meegesleurd, schrijft de NOS. De overgang was onbewaakt. 

Lammetjeskijkdag

Het ongeluk gebeurde rond half twaalf 'sochtends. De auto was net vertrokken bij een kinderboerderij, waar een kleuterklas van de Prins Johan Frisoschool lammetjeskijkdag had.  

De kinderen van die school zijn naar een plek op de boerderij gebracht, zodat ze zo min mogelijk van het drama zouden meekrijgen. De begeleiders van de kinderen, zowel de ouders als de docenten, en de leerlingen krijgen slachtofferhulp. Ook op de basisschool wordt stilgestaan bij het vreselijke ongeluk. 

Ongeval spoorweg Harlingen

Gevaarlijk

Extra wrang: ProRail, die de spoorwegovergang beheert, was juist van plan de overgang op te heffen. Dat meldt RTL Nieuws. In februari dit jaar vond er ook al een ongeluk plaats. Toen vielen er geen gewonden. 

Het is niet de enige spoorwegovergang in ons land die nog onbewaakt is: Nederland telt er ongeveer nog duizend. De regering wil dat dit soort overgangen alsnog worden beveiligd, omdat ze gevaarlijk zijn. Daarvoor maakte het kabinet dit jaar nog 25 miljoen euro extra vrij. 

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren