Foto: ANP

Drie miljoen mensen gevlucht uit Venezuela

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De afgelopen vier jaar zijn drie miljoen mensen gevlucht uit het Zuid-Amerikaanse land Venezuela. Dat zeggen de Verenigde Naties (VN).

Volgens de VN is het aantal vluchtelingen uit het Zuid-Amerikaanse land vooral het laatste half jaar erg gestegen. Mensen vluchten het land uit door de economische crisis. Door hyperinflatie van de munt de Bolivar kunnen zij bijna niks meer kopen. Bij hyperinflatie worden de prijzen letterlijk opgeblazen en wordt alles duurder. 

Helft minder waard

Het afgelopen jaar is de munt elk uur de helft minder waard geworden. Dat komt doordat president Maduro elke seconde nieuw geld laat bijdrukken. Hoe dat precies zit lees je hier

Geen eten en medicijnen

Door de economische crisis is er veel onrust in het land. Mensen kunnen geen eten en medicijnen kopen, de huur betalen. Laat staan leuke dingen doen. Daarom vluchten ze naar buurlanden Colombia en Peru. In Colombia komen er elke dag drieduizend vluchtelingen binnen. Hoewel de landen de grenzen helemaal openstelde voor de Venezolanen, raken de opvangplekken op. Daar waarschuwt de VN voor en daarom vragen zij de internationale gemeenschap om hulp. 

Anderen lazen ook: Vijf vragen over de munt van Venzuela.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren