cyberpesten

Drie nieuwe antipestfuncties op Facebook

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Het gebeurt nog veel te vaak: cyberpesten. Facebook heeft nu nieuwe functies waardoor het makkelijker wordt om online pesten tegen te gaan. Dit zijn er drie:

1. Verwijderen of verbergen

Stel: iemand deelt een leuke foto van zichzelf en het regent reacties over hoe lelijk zijn haar die dag zit. Voor dat soort situaties heeft Facebook nu een functie waarmee meerdere reacties tegelijk kunnen worden verwijderd of verborgen.

2. Familie of vrienden

Niet alleen mensen die zelf worden gepest kunnen iets tegen het cyberpesten doen. In een blog vertelt Facebook: 'Soms voelt het niet prettig om te klagen over iemand die je pest. En in sommige gevallen hebben slachtoffers niet door dat het gebeurt.' Daarom kunnen nu ook familieleden en vrienden het melden als ze denken dat er iemand wordt gepest.

3. Bekende mensen

Ook bekende mensen zullen beter beschermd gaan worden. Facebook accepteert het niet meer als heel Nederland premier Rutte voor rotte vis uitmaakt.

Is een opmerking van Facebook gehaald die echt niet beledigend was bedoeld of haalt Facebook die ene vervelende opmerking maar niet weg? Dan kunnen gebruikers altijd nog bezwaar maken tegen de beslissing. Pesten anderen jou op Facebook? Kijk dan hier wat je eraan kunt doen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Het rommelt rond Facebook.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren