Drone Clash

Drone Clash op vliegveld Valkenburg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vandaag strijden acht teams op vliegveld Valkenburg in de competitie DroneClash. De teams moeten met hun eigen drone(s) zoveel mogelijk andere drones uit de lucht halen.

De teams worden ook bestookt met vijandige drones. Zo kunnen ze laten zien dat ze hun drones ook kunnen verdedigen. Organisator Bart Remes van de Technische Universiteit Delft legt uit waarom: ‘Drones kunnen ons leven invliegen, maar moeten er ook weer uitgehaald kunnen worden als dat nodig is. Deze competitie levert nieuwe inzichten en ideeën op om drones veilig te kunnen gebruiken in de maatschappij.’

Video

De DroneClash wordt georganiseerd door TU Delft samen met RoboValley. De Nationale Politie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie steunen het evenement. Bekijk hier de video.

DroneClash: the next level drone competition

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Drone-race in Dubai: dit is gigantisch. en Primeur: drone redt twee jonge zwemmers uit wilde zee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren