Facebook Messenger

Duizend jongeren aangeklaagd voor delen seksfilmpje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In Denemarken zijn 1.004 jongeren aangeklaagd voor het delen van twee seksfilmpjes via Facebook Messenger. De politie kwam in actie na een tip via Facebook.

De meeste jongeren deelden de video’s waarin twee 15-jarigen voorkomen een paar keer. Sommigen deelden de filmpjes een paar honderd keer.

Eye opener

De Deense politie noemt de zaak 'één van de grootste van Denemarken' en wil met het aanklagen een waarschuwing geven aan de jongeren. Op Bloomberg.com vertelt een woordvoerder: ‘Deel nooit seksfilmpjes. Het kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers en de verspreiders. We hopen dan ook dat dit een eye opener is voor jonge mensen.’

Gevangenis

Van de ruim duizend jongeren die worden aangeklaagd zijn er ongeveer achthonderd in de leeftijd van vijftien tot in de twintig. Zij kunnen een gevangenisstraf krijgen, maar ook het verbod om op bepaalde plekken te werken, bijvoorbeeld in kinderdagverblijven.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Daders sexting moeten excuses aanbieden of Eerste hulp bij social media-spijt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren