Duizenden euro's om twee panda's op te halen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
van Sadelhoff

Hoeveel duizenden euro's heb jij ervoor over om twee zeldzame panda's op te halen? 

12 april is het zover: de panda's Xu Wen en Xing Ya komen aan in Nederland. Ouwehands Dierenpark in Rhenen houdt een veiling. De hoogste bieder vliegt 9 april, samen met een Nederlandse delegatie, naar China om de dieren op te halen en daar een speciale afscheidsceremonie bij te wonen.

Superleuk

Tot nu toe staat de teller op 5200 euro. Bieden kan tot aanstaande donderdag, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De directeur van het dierenpark, Robin de Lange, is enthousiast. 'Zoiets kun je maar één keer in je leven meemaken. Volgens mij wordt het superleuk.'

Het dierenpark wil het geld, samen met het Wereld Natuur Fonds (WNF), voor een deel gebruiken om voor een project voor panda's in China. Maar ook de kosten voor het onderhoud en de huur van de twee panda's gaat het dierenpark niet in de koude kleren zitten. Per jaar kosten ze al snel meer dan een miljoen euro. De panda's worden maximaal vijftien jaar door de Chinese overheid uitgeleend aan Rhenen.


Panda Xu Wen in China. 

Nieuwsgierige bezoekers

Maar, daar krijgt Ouwehands Dierenpark wél een heleboel nieuwsgierige bezoekers voor terug. Ook overweegt het park om de toegangsprijzen te verhogen. Want een reuzenpanda in een dierentuin is uniek. China is niet zo heel erg happig op het uitlenen van de dieren aan buitenlandse dierenteuin. Ouwehands Dierenpark heeft dus ook jaren moeten lobbyen om het voor elkaar te krijgen. 

Vermoedelijk heeft de dierentuin al een flinke voorraad bamboe ingeslagen: Wu Weng en Xing Ya zullen er allebei zo'n vijftig kilo per dag van eten. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren