Teacher offered better grades in exchange for photos

Een hoger cijfer? Eerst een naaktfoto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Goed leren, dat is het geheim voor een hoog cijfer. Maar een Amerikaanse leraar hield er een heel ander systeem op na. In ruil voor naaktfoto's was hij bereid jongens een hoger cijfer te geven.

Aan Amerikaanse media vertellen twee jongens, die op een high school in New Jersey zaten, hun verhaal. Hun docent Spaans kwam met een heel ongepast voorstel. Hij wilde ze hogere cijfers geven, in ruil voor foto's van hun geslachtsdeel. De leraar zou de jongens ook alcohol hebben aangeboden.

Willekeurige piemelfoto

Eén van de jongens ging op het aanbod in. Hij stuurde een naaktfoto naar zijn docent, maar niet van zichzelf: hij had een willekeurige piemelfoto van internet geplukt, om te kijken hoe zijn leraar zou reageren.

Gechanteerd

De moeder van een van de jongens ontdekte de praktijken van de docent en stapte op hem af. Hij heeft de moeder gechanteerd en gedreigd een einde aan zijn leven te maken als het nieuws naar buiten kwam. Het verhaal komt daarom nu, zes jaar later, pas naar buiten. De leraar is inmiddels opgepakt en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Nederland

In 2017 kwam in Nederland een soortgelijk verhaal naar buiten. Een docent van het Heerbeeckcollege in Best zou leerlingen via WhatsApp hebben gevraagd om naaktfoto's te sturen in ruil voor hogere cijfers.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Beltegoed in ruil voor naaktfoto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten