Meghan en Harry.

Een koninklijke zwangerschap, en dan?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Hoera! Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van haar eerste zoontje. Enorm spannend natuurlijk, want er is weer een koninklijke baby bij! Maar hoe werkt dat eigenlijk met al die protocollen en regels op het moment dat een hertogin of prinses zwanger wordt?

1. De koningin van Engeland is de eerste die het nieuws krijgt

De koningin van Engeland is altijd de eerste persoon die het nieuws krijgt dat de baby is geboren. Hier heeft zij een versleutelde telefoon voor, zodat zij hier op ieder moment van op de hoogte gehouden kan worden. Toen prins George was geboren, de oudste zoon van Britse prins William, belde hij eerst de koningin voordat hij het aan zijn schoonfamilie vertelde, de ouders van hertogin Kate.

2. Bericht aan de media en burgers

Nadat de koningin en de rest van de koninklijke familie op de hoogte is gesteld, krijgen de media en de burgers te horen dat er een baby is geboren. Een officieel bericht wordt op de website van het koninklijk paleis gepost en het wordt ook op Twitter gedeeld. Hierin wordt de sekse, het tijdstip van de geboorte en een update over de gezondheid van het kind en de moeder vermeld.

3. Een foto wordt gemaakt

Het is traditie dat er na de geboorte van het kind, dat meestal gebeurt in het Lindo Wing ziekenhuis, een foto wordt gemaakt van de ouders en het pasgeboren kindje. Deze foto wordt altijd gemaakt op de trap van het ziekenhuis. Of dat nu ook gaat gebeuren weten we nog niet, want het is niet bekend waar Meghan aan het bevallen is.

4. De naam van het kindje

De naam wordt altijd pas een paar dagen na de bevalling bekend gemaakt. Soms is het twee dagen na de bevalling, soms pas vier dagen. Het is gebruikelijk dat het kindje drie of vier namen krijgt. Prinses Charlotte heeft bijvoorbeeld Elizabeth en Diana als tweede en derde naam.

5. De eerste officiële foto’s

Pas na een paar weken worden de eerste officiële foto’s van de nieuwe baby gemaakt en gepubliceerd. Deze zijn vaak gemaakt samen met de hele familie, in mooie kleren en in een mooie ruimte.

6. Het doopsel

Een paar maanden na de geboorte, wordt de baby gedoopt. De baby draagt een japon die door elke generatie wordt doorgegeven. De originele japon is gemaakt van wit zijden, met een handgemaakt kanten bedekking. Deze is gedragen door 62 koninklijke babies in 163 jaar tijd.

Anderen lazen ook: Op deze dag gaat prins Harry trouwen met Meghan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren