Een slecht begin van 2017

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Heb jij een veilige jaarwisseling zonder al te grote ongelukken gehad? Fijn, maar dat geldt niet voor iedereen. Terwijl jij een hap oliebol nam, gebeurde er van alles in het land. Een aantal gebeurtenissen op rij.  

Hulpdiensten treiteren

In Amsterdam zijn 32 mensen aangehouden en werden de hulpdiensten elf keer bekogeld met zwaar vuurwerk. 

Hoofdwond

Toen een jongen in Den Haag werd aangehouden voor het vernielen van een prullenbak, keerden omstanders zich tegen de politie. Vier agenten raakten gewond, van wie er één nog in het ziekenhuis ligt met een wond aan zijn hoofd. 

Vechtpartijen

In Amersfoort staken jongeren een auto in brand en werd de politie bestookt met vuurpijlen. Er braken vechtpartijen uit en dertig mensen werden aangehouden.

Branden 

In Utrecht rukte de brandweer uit voor acht gebouwbranden en 114 containerbranden. Er vlogen 34 auto’s in de fik. Maar hee, vorig jaar waren het er nog 63.

Illegaal vuurwerk

In Leiden kregen agenten zwaar illegaal vuurwerk naar hun auto gegooid.   

Oogletsel

Bij het Oogziekenhuis in Rotterdam kwamen veertien mensen met ernstig vuurwerkletsel binnen: dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Het aantal kan nog oplopen als slachtoffers uit andere plaatsen ook naar Rotterdam moeten. De meeste verwondingen komen trouwens door (legaal) siervuurwerk. De helft van de slachtoffers stak het vuurwerk niet zelf af, maar stond gewoon in de buurt. 

Bouwkeet

Ook in Drenthe werd de ME ingezet. Brandweer en politie werden door zeventig jongeren bekogeld met vuurwerk toen ze een bouwkeet aan het blussen waren. 

Stenen

Ook in Dodewaard en Vlissingen vlogen het vuurwerk en de stenen de politie om de oren. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren