Banksy_Le Bataclan

Eerbetoon aan slachtoffers Bataclan gestolen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een kunstwerk dat de Britse kunstenaar Banksy op een nooddeur van de Parijse concertzaal Le Bataclan had gemaakt, is afgelopen weekend gestolen.

Volgens Franse media werd het werk door gemaskerde mannen met slijpmachines verwijderd en meegenomen in een vrachtwagen. De dieven zijn gefilmd door een bewakingscamera.

Eerbetoon

Banksy maakte het kunstwerk afgelopen juni met witte verf op de deur van Le Bataclan. Daar werden bij een aanslag op 13 november 2015, tijdens een concert van Eagles of Death Metal, negentig mensen gedood. Op de afbeelding is een treurende vrouw te zien.

De deur waarop het kunstwerk was gemaakt, is een symbolische plek. Via deze uitgang konden verschillende concertgangers ontsnappen toen de aanslag werd gepleegd.

Dieven

Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy wordt gestolen. Vorig jaar werd een print van de kunstenaar gestolen door een gemaskerd persoon uit een galerie in Toronto. Ook dit werd gefilmd. Kunstwerken van Banksy zijn erg populair onder verzamelaars.

Anderen lazen ook: Nieuwe Banksy's opgedoken in Parijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren