Efteling

Efteling-muziek moet luie hangjongeren wegjagen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Carnaval Festival en de Indische Waterlelies. Wie kent de bekende (en ietwat irritante) deuntjes van deze populaire Efteling-attracties niet?

De muziek, die als je ernaar luistert vaak nog uren in je hoofd zit, is niet alleen in het Brabantse pretpark te horen. Ook op Amsterdam Centraal worden de nummers gedraaid. Niet om reizigers te vermaken, maar om jongeren en andere ongewenste bezoekers weg te jagen.

Dutje doen

Al vanaf het voorjaar klinkt de Eftelingmuziek door de speakers op het station in onze hoofdstad. 'De reden is dat sommige mensen die zich in de passage installeerden, het zich wel erg comfortabel maakten en een dutje gingen doen', vertelt een woordvoerder van NS erover tegen AT5. De NS merkte dat het vooral 's ochtends en 's avonds vaak gebeurde. Daarom wordt de muziek alleen tussen 5:30 en 8:00 uur en tussen 21:00 en 1:00 uur opgezet in de IJ-passage, het deel van het station waar de overlast het grootst was.

Efteling-muziek in Amsterdam Centraal om hangjeugd weg te jagen

En het werkt, de luie reizigers ergeren zich aan de muziek: 'Het is gewoon een vrolijk deuntje, maar het wordt hinderlijk als je je onder zo'n luidspreker zit', concludeert de NS-woordvoerder.

Efteling 1506507008

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Zo smaakt muziek of Zo gaat de duurste Efteling-attractie Symbolica eruitzien.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren