efteling beste park

Efteling verkozen tot beste park van Nederland én België

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Hoera, de Efteling heeft (weer) prijzen gewonnen! Bij de jaarlijkse uitreiking van de Diamond Themepark Awards sleepten ze maar liefst acht prijzen binnen. Die staan te pronken in de Kaatsheuvelse prijzenkast.

De Efteling won niet alleen de meeste awards op de uitreiking, het park mag zich onder meer het Beste Park van Nederland én België noemen. Daarnaast werd de Efteling verkozen tot meest kindvriendelijke park en werd de attractie Symbolica (op de foto hieronder) uitgeroepen tot de beste van de lage landen. Ook Walibi deed het goed. Zij wonnen onder meer de prijs voor Beste Achtbaan voor hun attractie Goliath.

In de dierentuinwereld was Pairi Daiza de grote winnaar: het park werd bekroond tot Beste Europese dierenpark. De Beekse Bergen kreeg de prijs voor Beste Dierentuin van Nederland.

symbolica efteling
Beste park van Europa

Op Europees niveau behaalde de Efteling een tweede plaats in de categorieën Beste Attractie (Symbolica) en Leukste Overnachting van Europa. In de categorie Beste Themapark van Europa haalde de Efteling de derde plaats. Het was uiteindelijk Europa-Park die als Beste Pretpark in Europa werd gekroond en Disneyland Paris won de prijs voor Beste plek om te overnachten. 

45.000 stemmen

De Diamond ThemePark Awards willen vooral aandacht geven aan pret- en dierenparken uit de Lage Landen. Slechts aan enkele categorieën doen ook Europese parken mee. Meer dan 45.000 mensen bepaalden dit jaar de uitslag, waarbij de ranking van de stemmers telt voor de helft van de punten. De andere helft wordt bepaald door een FANjury die bestaat uit actieve parkbezoekers en een PARKjury, bestaande uit deelnemende parken.

Anderen lazen ook: Kleine moeite, groot gebaar in de Efteling.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren