Michelle Davina

Eindelijk weer Nederlandse zangeres op één in Top 40

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

tDe 22-jarige Davina Michelle is dolblij. Ze scoorde deze week met haar hitsingle Duurt Te Lang de eerste plek in de Nederlandse Top 40. De laatste keer dat dat gebeurde is alweer bijna zes jaar geleden. 

Michelle zong het nummer van zanger Glen Faria tijdens het tv-programma Beste Zangers. De single stoot Verleden Tijd van Frenna en Lil’ Kleine van de toppositie die zij de afgelopen zes weken op hun naam hadden staan.

Het is niet de eerste (en hopelijk ook niet de laatste) keer dat dat gebeurt. Deze vijf andere Nederlandse vrouwen scoorden de afgelopen jaren ook een nummer 1-hit in de Top 40.

1. Sandra van Nieuwland

Van Nieuwland deed met het nummer Keep Your Head Up mee aan het derde seizoen van The Voice of Holland (2012). Ze ging niet door naar de finale, maar kwam met het nummer wel op de nummer 1 in de Top 40. Eind 2012 was ze de eerste Nederlandse artiest die met drie nummers in de top 10 van de lijst staat. Vóór haar was dat alleen weggelegd voor The Beatles en Bruce Springsteen.

2. Ilse de Lange

De Lange behaalde met het nummer Miracle in 2009 de eerste plek in de Nederlandse hitlijst. Ze houdt het niet alleen bij zingen. In 2017 kwam een droom van haar uit. Ze mocht meespelen in de Amerikaanse Netflix-serie Nashville waar ze groot fan van is.

3. Anouk

Deze zangeres won in 2009 een nummer 1-hit in de Top 40 met het nummer Three Days In A Row. Ze zag zichzelf in 1997 voor het eerst op de lijst verschijnen. Met het nummer Nobody’s Wife behaalde ze toen de tweede plek. Daarna kreeg ze nog veertien nummers in de top 10.

4. Nikki Kerkhof

Kerkhof kwam in 2008 binnen op de nummer 1 van de lijst. Dat lukte haar met Hello World. Het was ook gelijk haar eerste single en het nummer waarmee ze de finale van Idols 4 won.

5. Do

Do bereikte in 2004 samen met Marco Borsato de toppositie in de lijst met het nummerVoorbij. Do, die eigenlijk Dominique heet, was vroeger steengoed in tennis. Op haar vijftiende bereidde ze zich voor op het tennistoernooi Wilmbledon, maar door een zware val kwam haar tenniscarrière ten einde. Ze besloot helemaal te gaan voor haar andere passie: muziek.

Anderen lazen ook: 7 x Lil' Kleine: van frietbakker tot jurylid.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren