ANP - rechtszaak Hümeyra

Eis: 20 jaar cel voor doodschieten Hümeyra (16)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Bekir E. krijgt een gevangenisstraf van twintig jaar en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra (16) vorig jaar. Tenminste, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt.

Ook moet E. (32) een schadevergoeding betalen aan de nabestaanden. Dat werd vanochtend bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de rechtbank in Rotterdam.

Kogels

Het drama speelde zich vorig jaar, op 18 december, af bij het Designercollege in Rotterdam. Hümeyra werd na een achtervolging door E. (toen 31), haar ex-vriend, in de fietsenstalling doodgeschoten. Op nog geen meter afstand vuurde hij zeven kogels op haar af. De gruwelijke actie is gefilmd door bewakingscamera's. Ook een medescholier heeft het zien gebeuren.

Cocaïne

E. zelf zei donderdag dat hij vooraf niet van plan was om Hümeyra te doden. Ook vertelde hij dat-ie op de dag van de schietpartij onder invloed van cocaïne was en zichzelf niet in de hand had. Maar daar gelooft het OM niets van. Bijvoorbeeld omdat E. het slachtoffer, nadat ze de relatie uitmaakte, stalkte en met de dood bedreigde. Hümeyra had ook al meerdere keren aangifte gedaan.

De rechter doet over een paar weken uitspraak. Dan wordt de daadwerkelijke straf bekendgemaakt.

Anderen lazen ook: Dader Humeyra (16) zegt spijt te hebben.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden