Emma Lim

Emma (18) houdt geboortestaking voor klimaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De 18-jarige Canadese student Emma Lim wil al moeder worden zolang ze zich kan herinneren. Toch zegt ze nu dat ze geen kinderen zal krijgen, totdat haar overheid met serieuze klimaatplannen over de brug komt. Haar nieuwe initiatief #NoFutureNoChildren krijgt veel bijval. 

Emma vertelt aan het Amerikaanse Insider: ‘Ik wil geen kind op de wereld zetten in een wereld waar het niet veilig zal zijn.’ Daarom vraagt ze aan de overheid een plan te bedenken om de opwarming van de aarde tegen te gaan. 'Ik wil graag dat de overheid met een plan komt om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden.'

Om haar actie onder de aandacht te brengen, heeft ze een eigen hashtag gelanceerd: #NoFutureNoChildren. Al vrij snel sloten daardoor al bijna tweeduizend mensen zich bij haar aan. ‘Ik ben ermee gestart omdat ik andere mensen wilde laten begrijpen dat er in mijn generatie niet getwijfeld wordt aan de gevaren van het klimaat.’

Ook in Nederland

Emma is niet de eerste met dit idee. Ook de Nederlandse kunstenares Katinka Simonse (40), ook wel bekend als Tinkebell, wil geen kinderen krijgen in deze wereld. Daarom besloot zij zich zelfs te laten steriliseren als ‘ultiem statement om bevolkingsgroei en klimaatverandering tegen te gaan’.

Anderen lazen ook: In de regen voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren