Foto: ANP

En dat is drie: Angela Merkel weer trillend gespot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (65) kreeg woensdag de derde trilaanval in iets meer dan drie weken tijd. Waardoor dat komt, is niet duidelijk.

Merkel had vandaag een ontmoeting met de Finse President Antii Rinne in Berlijn. Tijdens het spelen van het Finse volkslied begon haar lichaam te trillen. Na ongeveer een minuut was het weer voorbij.

Angela Merkel opnieuw hevig trillend tijdens ceremonie - RTL NIEUWS

Het was niet de eerste keer dat Merkel zo'n trilaanval kreeg. Op 18 juni, toen ze een afspraak had met de Oekraïnse president Volodimir Zelenski in Berlijn, beefde haar lichaam ook. Net als dit keer, gebeurde dat tijdens het spelen van het volkslied.

Merkel violently shakes during Berlin meeting with Ukrainian President

Negen dagen later gebeurde het nog een keer, tijdens een benoeming van een nieuwe minister.

Angela Merkel seen shaking uncontrollably for second time in month

Geen zorgen

Wat er met Merkel aan de hand is, is niet duidelijk. Merkel zelf zegt dat ze te weinig had gedronken. Volgens anderen is het een psychologisch proces. Haar woordvoerder liet weten dat er in ieder geval geen reden is tot zorg. De bondskanselier heeft nog geen afspraken afgezegd.

Anderen lazen ook: 7 dingen die je nog niet wist over Angela Merkel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren