Prins Louis

En de pasgeboren prins heet ... Louis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het was een verrassing voor de Britten, maar ook weer niet. Prins William en zijn vrouw Kate noemen hun pasgeboren zoon Louis.

De Engelsen dachten eigenlijk aan de naam Philip voor het prinsje dat afgelopen maandag werd geboren. Zo heet de grootvader van prins William. Of misschien wel Charles, naar kroonprins Charles, de vader van William. De naam Louis hadden ze niet verwacht, maar eigenlijk vinden ze het een heel logische keus. 

Admiraal

De naam Louis verwijst naar Louis Francis Albert Victor Nicholas Mountbatten (1900-1979). Hij was admiraal in de Britse marine tijdens de Tweede Wereldoorlog en later onderkoning in Brits-Indië, dat toen een Britse kolonie was.

Steun

Louis Mountbatten was een oom van prins Philip, de opa van prins William. Prins Philip was als kind veel alleen. Hij moest naar een streng internaat waar hij zich vaak eenzaam voelde. Zijn oom Louis steunde hem dan.

Lievelingsoom

Ook kroonprins Charles, de vader van William, hield veel van deze oom. Prins Charles was ontroostbaar toen oom Louis in 1979 omkwam bij een aanslag van de IRA.

Prins Louis is dus vernoemd naar de lievelingsoom van zijn opa en overgroot-opa. En ook een beetje naar zijn opa prins Charles, want zijn volledige naam is Louis Arthur Charles.

Kensington Palace 1524909473

Anderen lazen ook: Hoera! Derde kindje Kate en William geboren: een zoon.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren