slechtste slogan 2018

En de slechtste politieke slogan 2018 is...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Morgen zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dan wordt duidelijk of campagnes en slogans nut hebben gehad. Wie sowieso indruk heeft gemaakt is Kelly Uiterwijk, lijsttrekker partij Vrij! uit Beverwijk. Ze wint de verkiezing Slechte Slogans 2018. En daar is ze maar wat blij mee!

De verkiezing werd georganiseerd door het platform Slechte Slogans en kreeg 16.675 stemmen. De drie slechtste slogans? Die vind je hier:

1. Zo Vrij! als een aardbei! (Vrij! Beverwijk)
2. Minder belasting. Meer bitterballen! (VVD Delft)
3. Bedankt dat je naar me omcake. (CU Zwolle)

Meer uitgesproken

Wat maakt deze slogans eigenlijk zo slecht? Sommige zijn gewoon onbegrijpelijk, terwijl andere juist weer een woordgrap zijn. Initiatiefnemer en journaliste Tefke van Dijk vertelde eerder aan RTL Z: 'Lokale partijen zijn meer uitgesproken, die zijn beter in de lokale kiezer benaderen. Landelijke slogans zijn wat algemener, dan weet je niet zo goed waar ze precies voor staan.'

Bijnaam

Uiterwijk zelf is blij met de prijs, net als haar mascotte Arie de Aardbei. Deze knuffel ging tijdens campagnetijd mee op pad. Met verhalen over de mascotte stipt partij Vrij! onderwerpen aan die ze belangrijk vindt, zoals de zorg en het seniorenbeleid.

De keuze voor de aardbei is trouwens niet zo vreemd als je misschien denkt. Beverwijkers hebben namelijk als bijnaam 'aardbeien'. Dat komt omdat de grond van de stad, na de drooglegging in de negentiende eeuw, een goede voedingsbodem bleek te hebben voor aardbeien.

Anderen lazen ook: Isis (14): 'Ik wil minister-president worden!' 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren