Energiedrankjes
Nieuws

Energiedrankjes gevaarlijk voor je gezondheid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Nederlandse kinder- en jeugdartsen zijn bezorgd. Op de spoedeisende hulp behandelen zij steeds vaker tieners die te veel energiedrank hebben gedronken.

In blikjes energiedrank zitten heel veel suiker, cafeïne en taurine. Dat zijn stoffen die je een flinke oppepper geven, maar als je er te veel van binnenkrijgt, is dat slecht voor je gezondheid. Je kunt er hartkloppingen, leverziektes en zelfs epileptische aanvallen van krijgen.

Ziekenhuis

In het AD stelt kinder- en jeugdarts Brita de Jong-van Kempen daarom vandaag dat er een verbod moet komen op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de achttien jaar. In het ziekenhuis belanden steeds vaker tieners die dagelijks te veel energiedrank drinken. Soms wel zes blikjes of meer.

 Verbod

Volgens het Voedingscentrum moeten kinderen onder de dertien helemaal geen energiedrankjes drinken. En als je tussen de dertien en achttien jaar bent, zou je het bij maximaal één blikje pepdrank per dag moeten houden. Op de blikjes staat nu: ‘Niet aanbevolen voor kinderen.’ Kinderartsen vinden dat niet genoeg.

Alcohol

Volgens De jong-van Kempen zet een verbod op de drankjes ouders en hun kinderen aan het denken. ‘Vroeger was het ook normaal om op jonge leeftijd alcohol te drinken, maar nu weten we hoe schadelijk dat is.’ 

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Dion (18): ‘Dit doet energiedrank met je’ of Verbod op energiedrank tot 16 of 18?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren