Facebook/Big Cypress

Enorme python gevangen in Amerikaans natuurpark

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Eindelijk gevangen: de grootste tijgerpython van het Amerikaanse nationale park Everglades in Florida. Het vijf meter lange dier, dat maar liefst 73 eieren droeg, was een gevaar voor andere diersoorten.

De slang woog 63,5 kilo. Daarmee is ze de grootste slang die ooit gevangen is in het nationale park. Om haar te vinden werd gebruikt gemaakt van speciale radiozenders die op mannetjesslangen werden geplakt. Op deze manier kon het team de broedende vrouwtjes ontdekken. De schuilplaats van deze tijgerpython werd verraden doordat de partner van het zwangere vrouwtje het hol in kroop.

Gedumpt

Al sinds de jaren 80 proberen milieuactivisten de tijgerpythons uit het park weg te krijgen. De slangen horen namelijk helemaal niet thuis in de Everglades. De dieren werden ooit als huisdieren geïmporteerd door lokale bevolking, maar uiteindelijk in de park gedumpt. Ook zorgde een orkaan in 1992 ervoor dat een slangenboerderij werd verwoest waardoor er een aantal slangen ontsnapte.

Boosdoeners

Inmiddels zouden er tienduizenden tijgerpythons in de Everglades leven. En dat heeft groot effect op de diersoorten in het park. In twintig jaar tijd zou 99 procent van de wasberen en 88 procent van de rode lynxen zijn verdwenen. De enorme pythons zouden de boosdoeners zijn en  daarom moesten ze worden gevangen.

Anderen lazen ook: Bizar: een slang met drie smileys

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren