Nashville-verklaring

Er komt een Nashville-verklaring voor jongeren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Er komt een Nashville-verklaring voor jongeren. Eentje zonder lange zinnen en ingewikkelde woorden, en niet langer dan één A4'tje. Dominees die 'm nu maken hopen dat scholen de aangepaste tekst straks gaan gebruiken in de les.

Nog even over die Nashville-verklaring. Het is een tekst waarin staat hoe christenen moeten omgaan met dingen als geloof, trouwen en seks. De verklaring gaat ook over homoseksualiteit en transgenders. Dat zou tegennatuurlijk en verkeerd zijn. In de verklaring staat dat het huwelijk alleen bedoeld is voor één man en één vrouw. Ook suggereren de schrijvers dat homoseksualiteit 'te genezen' zou zijn. 

Anti-lhtb?

Toen er een Nederlandse versie van de verklaring werd gemaakt en verspreid, zorgde dat voor veel gedoe en protest in ons land. Veel mensen waren boos en noemden het stuk een uiting van homohaat. 'Ik vind de tekst te ver gaan', vertelde ook Dagmar van 15 aan ons. 'Het voelt alsof ze het bestaan van LHBT’ers ontkennen. Ik begrijp niet dat er mensen zijn die zo denken.'

Verklaring in een lesbrief

In een reactie daarop lieten dominees weten dat er een nieuwe en aangepaste versie zou komen. Die moet korter én makkelijker zijn. Daarnaast werken de dominees nu aan een jongerenversie van de verklaring van één A4. Die gaat lijken op een lesbrief. De dominees zeggen dat ze merken dat daar veel behoefte aan is. Op reformatorische scholen bespreken leraren de tekst en ook kerken vragen erom. 'Door met een op jongeren gerichte variant van de tekst te komen, sluiten we daarbij aan', zegt de dominee die op het idee kwam.

Anderen lazen ook: 3x jullie mening over de Nashville-verklaring.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren