maan

Er komt internet op de maan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De laatste Snapchats van vrienden checken of iets posten op Instagram? Er zijn weinig plekken waar dat niet lukt. Er is bijna overal internetverbinding. 

Zelfs op de maan is dat binnenkort mogelijk. Vodafone Duitsland wil daar volgend jaar namelijk een 4G-netwerk bouwen. Het plan is dat meerdere maanwagens en een telecommast de ruimte worden ingeschoten met een raket van SpaceX. Vanaf daar reizen ze verder naar de maan, waar vervolgens het 4G-netwerk wordt gebouwd.

Beelden versturen

De internetverbinding zal ervoor zorgen dat beelden in hoge kwaliteit naar de aarde kunnen worden verstuurd. Ook zal het communiceren met maanwagens makkelijker zijn dan nu.

Geen 5G, maar 4G

4G bestaat al een paar jaar en op dit moment wordt er hard gewerkt aan 5G: een internetverbinding die nog veel sneller moet worden. Toch komt er straks geen 5G, maar 4G op de maan. Dat komt omdat het nog niet zeker is of er een stabiele 5G-verbinding kan zijn.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gratis wifi uit rollators in Helmond of Veilig internetten doe je zo: 5 tips.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren