eSporter Tony Kok al na twee dagen PSV'er af

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Zo ben je de eerste eSporter in Nederland die een transfer maakt, zo sta je op straat. Het overkwam Tony Kok (22). Hij zou komend seizoen gaan gamen voor PSV, maar werd door een paar oude tweets al na twee dagen ontslagen.

‘Tony Kok, de eSporter van Telstar, is de eerste speler binnen Nederland die een transfer maakt, en daar zijn wij trots op’, dat schreef voetbalclub Telstar afgelopen vrijdag nog op hun site. Sinds maart speelde Tony Kok FIFA voor de voetbalclub uit de Jupiler League, maar vanaf komend seizoen zou hij dat gaan doen voor PSV.

Nederlands kampioen

Tony Kok is niet de eerste de beste FIFA-speler. Hij werd onder andere drie keer Nederlands kampioen en deed al mee aan Europese en wereldkampioenschappen. Sinds er in ons land een heuse e-divisie bestaat, waarin eSporters voor Eredivisieclubs uitkomen, trekken voetbalclubs naast echte voetballers ook virtuele spelers aan.

Komend seizoen zou Kok voor PSV gaan gamen. Als eerste eSporter in Nederland maakte hij de overstap tussen twee clubs. Maar een paar oude tweets gooiden roet in het eten.

Oude tweets

Uit die tweets bleek dat hij Ajax-fan was. Op zichzelf niet zo’n probleem vond PSV, maar de manier waarop hij over PSV en andere zaken sprak viel niet in goede aarde. ‘Alle boeren (de bijnaam van PSV) zijn homo’, twitterde Kok jaren geleden. ‘Dat was zes, zeven jaar terug - puberale tijd - dan zeg je wel eens domme dingen’, zei Tony Kok daar zelf over in een filmpje van PSV.

De eerste dag van Tony Kok

Maar toen er nog meer oude tweets kwamen bovendrijven, was de maat uiteindelijk vol. Het online gedrag van de FIFA-speler van een paar jaar terug staat volgens de club te ver van de ‘kernwaarden’ af. En dus kan Tony Kok op zoek naar een nieuwe club. Een officiële reactie van zijn kant is er nog niet, zijn twitteraccount is inmiddels afgeschermd. De fans van SC Telstar zien er de humor wel van in:

Sportclub Telstar 1500288121

Tempo team (het waren twee fantastische dagen)

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens De 7 beruchtste voetbalrellen of Wat doet zeilmeisje Laura tegenwoordig?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren