Slapen

Europeanen voor afschaffen zomer- en wintertijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

‘s Avonds langer opblijven of juist eerder naar bed? En staat die wekker nou wel goed? De meeste Europeanen hebben genoeg van het verzetten van de klok naar zomer- of wintertijd.

De Europese Commissie vroeg mensen in Europa de afgelopen weken naar hun mening via een enquête. Maar liefst 4,6 miljoen Europeanen vulden de vragenlijst in. Acht op de tien mensen stemden vóór het afschaffen van de zomer- en wintertijd.

Energie besparen

In maart draaien we in Europa massaal de wijzer een uur vooruit, in oktober gaat de klok weer een uur terug. Deze regel werd in 1977 bedacht om energie te besparen. In 2000 werd het overal in de EU verplicht. Maar nu wordt getwijfeld of de regel nog wel nodig is.

Meer meningen

Toch kan het verzetten van de klok niet 1,2,3 worden afgeschaft. De Europese Commissie, het Europees Parlement en alle lidstaten mogen nog hun mening geven. Totdat zij uitgepraat zijn, moet jij dus nog gewoon twee keer per jaar de klok verzetten.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Stop met de zomertijd!'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren