vmbo examen

Examen vmbo-leerlingen gestolen uit auto docent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De opgaven, instructies voor examinatoren én de correctievoorschriften van een vmbo-eindexamen zijn vorige week gestolen uit de auto van een docent. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een centraal schriftelijk en praktisch examen (cspe) voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het cspe bestaat uit verschillende onderdelen die zowel praktijkgericht als theoretisch zijn.

De docent heeft aangifte gedaan, maar de gestolen documenten zijn nog niet teruggevonden. Waar de diefstal plaatsvond is niet bekendgemaakt.

Andere versie

Van dit soort examens bestaan twee versies, die evenredig over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei (na de meivakantie) de niet gestolen versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

Aanpassing

De minister zei dat hij het heel vervelend vindt dat het gebeurd is: 'Examinatoren moeten zich nu voorbereiden op de afname van een andere versie van het examen. Dat kan in sommige gevallen betekenen dat bijvoorbeeld examenroosters moeten worden aangepast.'

Anderen lazen ook: Steeds minder leerlingen op het vmbo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten